משולחנו של המנכ"ל
שנת תשפ"ג הייתה שנה מאתגרת לחברה הישראלית – משבר פוליטי וקיטוב חברתי עמוק לצד האטה בפעילות ההייטק בעקבות המלחמה באוקראינה והרפורמה המשפטית. אל כל אלו הצטרפה לאחרונה הטרגדיה הנוראה של משפחת אדנה, אשר הובילה לגל מחאה מצד הקהילה. בשמי ובשם כל משפחת טק-קריירה אני מוסר תנחומים למשפחתו של רפאל ז"ל ומביע את תקוותי ואמונתי כי הצדק יעשה ויראה במקרה קשה זה.
אל מול אתגרים אלו, המשכנו בטק-קריירה לקדם פעילות ענפה עבור צעירים יוצאי אתיופיה בישראל. פעילות עשירה זו זכתה להכרה ממסדית משמעותית, ובשנה זו זכינו לקבל את אות הנשיא להתנדבות מתוך מאות ארגונים ויחידים אשר הגישו את מועמדותם.
לאורך 21 שנות פעילותנו, הצמחנו מעל 1,300 בוגרים בעלי ידע וכישורים להצלחה במקצועות ההייטק, וגם השנה החולפת התאפיינה בפריחה ובהצלחה בתוכניותינו השונות. למשל, תוכנית 'In-Tech' לחשיפת צעירים יוצאי אתיופיה למקצועות בתחומי הטכנולוגיה וליווי במסלולי הכשרה והשמה במקצועות אלו בפריסה ארצית, הפכה להצלחה מסחררת, כאשר את שני המחזורים הראשונים סיימנו עם לא פחות מ-137 משתתפים. לקראת פתיחת המחזור השלישי של התוכנית נערכו שבעה אירועי חשיפה בכל רחבי הארץ במהלך חודש אוגוסט, בהם השתתפו מאות מתעניינים. כמו כן, מספר המבקשים להשתלב בקורסי ההכשרה שלנו שובר שיאים ממחזור למחזור: לא פחות מ-870 צעירות וצעירים התעניינו בארבעת הקורסים שנפתחו עד כה. בהינתן כי עד סוף השנה עתידים להיפתח ארבעה קורסים נוספים, צפויים לעבור בשערי טק-קריירה כ-200 סטודנטים עד סוף שנת 2023. אנו גם מאוד גאים בנתוני ההשמה שלנו בקורסי ה- DevNet שלנו. לשיא הגיעו הדברים במחזור שהסתיים במאי, 50% נכנסו להשמה תוך פחות מחודשיים מסיום הקורס. במחזור הנוכחי, 12 סטודנטים מתוך 21 מצאו עבודה בתחום הכשרתם לפני סיום הקורס!!
בימים אלו אנו מתמודדים בשני מכרזים גדולים של משרד העבודה והרשות לחדשנות להגדלת מספר יוצאי אתיופיה בהייטק. זכייה במכרזים אלו תאפשר לנו להגדיל את היקף ההכשרות, להתרחב ולפתוח סניף בצפון הארץ, כדי לתת מענה לאוכלוסיות יוצאי אתיופיה המתגוררים רחוק מהמרכז.
בנוסף, יש לי הכבוד לעדכן אתכם כי ממש בימים האחרונים השלימה העמותה שלב נוסף במסע לעבר הקמת בית של קבע בעבור פעילותה, עם אישור תוכניותינו בוועדת התכנון העירונית! זהו צעד חשוב ומשמעותי בדרך להגשמת חזוננו.
ברצוני להודות מקרב לב לכל הצוות היקר של טק-קריירה, על עבודתם, לילות כימים, להגשמת חזון טק-קריירה למען הסטודנטים, הבוגרים ויוצאי אתיופיה:
לצוות ההנהלה, לצוות פיתוח קריירה והשמה, לצוות גיוס מועמדים, לצוות המינהלה, למנהלי הקורסים ולצוות אינטק.
בשמי ובשם כל משפחת טק-קריירה, אני מאחל לכם ולנו שנמשיך גם בשנה העברית החדשה להיות לראש ולא לזנב. הישגינו הם בין היתר תוצר של שיתוף הפעולה רב הערך שלנו איתכם – שותפינו היקרים, ואני רוצה להודות ולהוקיר את נדיבותכם והאמון אותו אתם מביעים בפועלינו. כולי תקווה שהשנה הבאה עלינו לטובה תהיה שנת אחדות וקידום ערכי כבוד, חופש וסולידריות חברתית, לטובת בניית חברת מופת למען הדורות הבאים.
בברכת חג שמח
טקלה מקונן, מנכ"ל טק-קריירה
In-Tech בתנופה
באוקטובר 2022 הושקה תכנית In-Tech בשת"פ עם משרד העבודה. מדובר בתוכנית המספקת לצעירים ולצעירות יוצאי אתיופיה את האפשרות "לטעום" מהתחומים השונים המרכיבים את תעשיית ההייטק, וכתוצאה מכך לגבש את אפיק הקריירה הרלוונטי להם. לאורך שלושת חודשי התוכנית עוברים משתתפיה תהליך מונחה של התנסויות קצרות במגוון תחומים רלוונטיים בהייטק. מתודולוגיית ההתנסות האישית תורמת רבות להגברת תחושת המסוגלות האישית, דבר המעצים את המוטיבציה להשתלב ולהצליח בתחום. המשתתפים מלווים לאחר מכן, למשך כחצי שנה, על-ידי צוות מדריכים ומנחים אשר מסייע בתהליך חידוד חזון הקריירה האישי ובגיבוש תוכנית מעשית להמשך הדרך. אנו מכוונים את בוגרי התכנית למוסדות בהם יוכלו ליהנות מאפשרויות התמחות, ממנטורינג אישי, מעלויות נוחות ומאחוזי השמה גבוהים.
לא פחות ממחצית מבוגרי המחזור הראשון של התוכנית שהסתיים בפברואר נרשמו בעקבותיו להכשרות מקצועיות או ללימודים אקדמיים במקצועות הדאטה, מדעי המחשב, ורשתות התקשורת. הבוגרים השתלבו בתוכניות העמותה ובנוסף במוסדות מובילים, בהם אוני' רייכמן, מכללת HIT, המרכז האקדמי אונו, Tech-School (גוגל ורייכמן), Upscale (רם קדם), ITC וכו'.
מיד אחרי חג הפסח יצא לדרך המחזור השני של התוכנית. 130 צעירות וצעירים יוצאי אתיופיה למדו ב-8 קבוצות ברחבי הארץ, בליווי ובהנחיית מנחות ומנחי קבוצות ובאירוחן הנדיב של חברות הייטק מובילות: Intuit, , Novidea LSports, Philips, Trigo, HP, Check Point, Aleph Farms. המשתתפים נחשפו לששת הענפים הנדרשים בתעשיית ההייטק (Full Stack Development, UX/UI, Network Development, QA, Marketing, ו-Data) וערכו סיורים בחברות מובילות בתעשייה, בהן: ironSource, Talon Monday וכן Check Point.
לאחר תהליך בן שבעה שבועות, בחרו המשתתפים בתחום להעמקה. במסגרת זו נערך יריד מוסדות לימוד ייעודי למשתתפי התוכנית, באירוחה האדיב של חברת Check Point ובהשתתפות נציגים מהאקדמיה, מתוכניות הכשרה ומתוכניות שמלוות יוצאי אתיופיה במסלולי לימודים. בנוסף, זכו המשתתפים לשמוע את הרצאת הדגל של חברת גוגל - #IamRemarkable. התוכנית הגיע לסיומה ב-16/7 בערב מרגש במיוחד שנערך במכון וייצמן למדע. בתוך פחות מחודשיים מסיום התוכנית כבר נרשמו 25 מ-110 בוגריה ללימודים אקדמיים ומקצועיים בתחומים הרלוונטיים, כאשר 10 נוספים נמצאים בתהליכי רישום.
לקראת המחזור השלישי של התוכנית, הצפוי להיפתח מיד אחרי החגים, נערכו שבעה אירועי חשיפה בכל רחבי הארץ (ת"א, י-ם, ב"ש, חיפה, שדרות ואשדוד), בהם לקחו חלק כ - 500 משתתפים, מאמץ אשר הודות לו אנו מעריכים כי במחזור השלישי בתוכנית ישתתפו לא פחות מ-260 צעירים וצעירות. ברצוננו להודות לישראל מנגיסטו, בוגר טק-קריירה שמרצה בכל אירועי החשיפה, מספר למשתתפים על המקצועות השונים בתעשייה ועל הצלחת טק-קריירה דרך סיפורו האישי. זהו צעד נוסף בדרך להגשמת מטרת התוכנית: להכפיל את מספר יוצאי אתיופיה בתעשיית ההייטק תוך שנתיים ולהביא לשילובם של 1,000 צעירים בלימודי מקצועות ההייטק עד סוף 2024!
תכנית In-Tech רק בראשית דרכה והיא צומחת בקצב מסחרר. אחת ההצלחות הראשונות היא שיתוף הפעולה עם תוכנית "הישגים" של עמותת "אלומה" ותוכנית "למרחק" של יוזמת הצעירים של משרד העבודה. In-Tech מכשירה ומלווה את יועצות הלימודים של "הישגים" ו-"למרחק" על מנת שתוכלנה לתמוך בכל משתתף בשלב ההכוון הלימודי והרישום ללימודים. הקשר האישי של המשתתפים עם היועצות קריטי בבחירת אפיק הלימודים האופטימלי עבורם. בכך מאגמת טק-קריירה משאבים של שלוש עמותות ושני משרדי ממשלה (משרד העבודה והחינוך) - עבור מטרה אחת משותפת.
אנו גאים לשתף כי בפרק זמן קצר מאוד הצטרפו אל ההצלחה רשויות מקומיות מכל רחבי הארץ – ירושלים, תל-אביב, אשדוד, שדרות, עפולה וקריית-מלאכי; שיתופי פעולה חשובים אלה מתבטאים הן בתמיכה כספית, הן ביצירת אפיקי שיווק חדשים לתוכנית והן בבניית חיבורים אל חברות ומתנדבים בתעשיית ההייטק בכל רחבי הארץ.
בימים אלו נרקם שיתוף פעולה עם עמותת בוגרי 8200, במסגרתו מתנדבים מהעמותה ילוו את המשתתפים לאורך שלבי התוכנית ועד להרשמה ללימודים. בנוסף, העמותה תסייע בתיקוף התכנים המקצועיים, בפיתוח קשרים עם התעשייה, ועוד.
הביקוש לתוכניותינו בעליה מתמדת
הביקוש לתוכניות העמותה הולך וגובר משנה לשנה: בשנה החולפת השתתפו בערבי החשיפה שערכנו כ-900 מתעניינים, כאשר 430 מתוכם הגישו את מועמדותם לארבעה קורסים. בתום הליך המיון, התקבלו 108 סטודנטים לקורסים הבאים: שני קורסי Cisco DevNet, קורס Data Analysis ייעודי לנשים, וקורס DevOps לבוגרים. תהליכי המיון כללו Meet-Ups, מבחני Pilat, מבחנים ממיינים וראיונות אישיים.
הקורסים שלנו
קורסי Cisco DevNet
בשנה החולפת הושקו שלושה מחזורים של קורס Cisco DevNet בשת"פ הקרן והיחידה להכוונת חיילים משוחררים – מחזור נ"ב (8/22-5/23), מחזור נ"ד (1/23-9/23) ומחזור נ"ו (7/23-4/24). במסגרת הקורסים, הפועלים במתכונת אינטנסיבית של 750 שעות לימוד ויותר מ-200 שעות הכנה לקריירה, מוסמכים המשתתפים בהסמכות הבין-לאומיות של חברת סיסקו (CCNP, CCNA ו-DevNet) ועוברים הכשרה בשפת פייתון ובמערכת ההפעלה לינוקס. הצלחתם של קורסי DevNet הינה, במידה רבה, בזכות שיתוף הפעולה המוצלח שנרקם בין טק-קריירה לסיסקו ישראל ובזכות יעקב נגוסה, בוגר טק-קריירה המוביל מטעמנו את הקורסים ברמה הפדגוגית; יעקב הנו אחד מבכירי חברת Unity. ברצוננו גם להודות למכללת IITC, שותפתנו הפדגוגית בקורס בשנים האחרונות.
קורס DevNet מחזור נ"ב
בחודש מאי חגגו 22 סטודנטיות וסטודנטים את סיום הקורס לאחר 8 חודשי לימודים מפרכים בהובלתו של מנהל הקורס יוסף אינברם. טקס הסיום המרגש התקיים בתעשייה האווירית, במעמד ניר רייס, סמנכ"ל הון אנושי לתגמול ויחסי עבודה בחברה. בטקס שמענו את סיפורו מעורר ההשראה של מלסה וולטאו, מהנדס מערכות, שהחל את דרכו כרועה צאן באתיופיה, עלה ארצה בגיל 15, השלים בגרות ותואר ראשון בהנדסת חשמל ואלקטרוניקה, שירת כקצין ועד לעבודתו כיום כמהנדס בתעשייה האווירית. מלסה, שזכה בפרס הראשון מטעם נשיא המדינה בטקס פרסי העובד המצטיין, הדגיש בפני הסטודנטים: ״כל שלב הוא מדרגה, להמשיך להתקדם, לחשוב על התפקיד הבא על המקצוע הבא, אם תחלמו-תגשימו ואתם יכולים. אל תוותרו לעצמכם, למדו דברים חדשים, תאתגרו את עצמכם קודם עבורכם, עבור המשפחות שלכם, האחים שלכם, זו תרומה לחברה למדינה ולכלכלה.״
אנו גאים לעדכן שעד כה השתלבו כבר 11 מבוגרי הקורס בחברות Amazon, פרטנר, בינת תקשורת, ועוד!
קורס DevNet מחזור נ"ד
הקורס נפתח בינואר בהובלתה של אורית סבהט ונמצא בישורת האחרונה שלו.
כל 21 הסטודנטים עברו את שלושת הסמכות הקורס ו-12 מתוכם כבר מצאו עבודה בחברות Purepeak, לCGS, Netgroup Atmos, OMC, אינטרנט בינת, פרטנר, ובינת תקשורת לפני סיום הקורס!
במהלך הקורס הסטודנטים לא רק למדו תכנים מקצועיים, הם גם התנדבו עם 66 ילדים בכיתות ב' וחשפו אותם למקצועות ה- STEM בעזרת ערכות הדרכה של First אשר מומנו בנדיבות ע"י חברת F5.
בנוסף, יועצת הקריירה Ilanit Magor, העבירה לסטודנטים סדנת הכנה לקריירה אשר כללה מפגשי Storytelling, סדנאות כתיבת קו"ח והכנה לראיונות עבודה. כחלק מתוכנית ההכנה לקריירה, עברו הסטודנטים 42 סימולציות לראיונות עבודה HR עם 19 מנהלות משאבי אנוש אשר הגיעו בהתנדבות מלאה מהחברות המובילות בתעשייה: At-Bay, Cognyte
AT&T Israel R&D Center ,Nvidia , LiveU, Linear B, Rafael Advanced Defense Systems. הסטודנטים קיבלו משובים אישיים ויצאו מחוזקים ומלאי מוטיבציה מיום פורה זה.
לקראת סוף ההכשרה, הסטודנטים עברו גם יום סימולציות לראיונות מקצועיים עם מתנדבים מהחברות: Cisco, Imperva, Upstream Security, Netafim, AT&T Israel R&D Center התנסות זו אפשרה לסטודנטים לגלות את נקודות החוזק שלהם ולזהות את התחומים בהם הם יצטרכו להתמקד ולהתחזק לקראת תהליכי המיון בתעשייה. במהלך הקורס הסטודנטים ערכו סיורים בחברות Oasis ו-Check Point, במרכז הסייבר בבנק לאומי, ועברו שני ימי הדרכה בחברת Cisco.
קורס DevNet מחזור נ"ו
בחודש יולי יצא לדרך קורס DevNet מחזור נ״ו בהובלתה של המרצה נעם שמואלי ממכללת IITC ושל מנהל הקורס יוסף אינברם ויימשך 8 חודשים. נבחרת של 12 סטודנטים ו-4 סטודנטיות מויינה ונבחרה מתוך כ-200 מועמדים. הסטודנטים החלו ללמוד מודולים של CCNA והספיקו לעבור מספר הרצאות העשרה כגון מיומנויות עמידה מול קהל עם טלי יעקב שהייתה בעברה מנהלת קורס בטק-קריירה, ואז עברה לעבוד כמגייסת בחברת Meta, ומאז ממשיכה להתנדב בטק-קריירה ולתרום לסטודנטיות וסטודנטים מנסיונה כמגייסת, הרצאה בנושא כלכלת המשפחה עם שלום אבשלום מבנק דיסקונט, ניהול זמן נכון עם איזבלה צ׳ציק מ-Cognyte, וסיור בקריה האקדמית אונו על מנת לקבל מידע על האפשרויות השונות ללימודי תואר ראשון. מבחן ההסמכה הראשון של CCNA יתקיים ב-15.10 ומיד לאחר מכן, הסטודנטים יתחילו את פרוייקט ההתנדבות שלהם עם תלמידי כיתות ג' בבית-הספר "מעפילים" בשת"פ First ו- F5.
קורס Data Analysis לנשים – מחזור נ"ה
הקורס נפתח בחודש אפריל בהובלתו של שחר שטרן עם 24 אקדמאיות, כולן אימהות, שקיבלו החלטה אמיצה להצטרף למסלול לימודים מאוד אינטנסיבי. המשתתפות סיפרו כי ההחלטה התקבלה "מתוך רצון לשנות את הקריירה שלי... לפרוץ לעולם החדשנות והעתיד... לשים את עצמי במרכז... לשנות את חיי המקצועיים... ולאפשר עתיד טוב יותר למשפחתי ולילדיי".
הקורס נבנה מראש כדי שניתן יהיה לשלבו במרקם החיים. כמו במחזור הקודם, גם במחזור הנוכחי בחרנו לעבוד עם רם קדם ממכללת Upscale Analytics, הגוף המוביל בישראל בהכשרת אנליסטיות לתעשיה. במהלך הקורס, כל סטודנטית מלווה ע״י מנטורית אישית מהתעשייה. איזון משפחה-קריירה הוא נושא מרכזי בקורס. עד כה סיימו המשתתפות ניתוח נתונים באמצעות SQL והן מתאמנות בניתוח בעיות עסקיות מהעולם האמיתי באמצעות כלים טכנולוגיים. הן ערכו סיור בחברת Payoneer שם פגשו אנליסטיות ואנליסטים ששיתפו אותן בתובנות ובמחשבות על התפקיד, דלתות הכניסה אליו והמקומות בהם כדאי להשקיע על מנת להגיע לתפקיד. בנוסף, פגשו המשתתפות את המגייסות של חברת פיוניר וקיבלו הצצה וטעימה מתהליך ההשמה. מיד אחרי חגי תשרי הן יתחילו לעסוק בפלטפורמת פייתון וכן בתחום Power BI. הקורס צפוי להסתיים בדצמבר.
נשים מובילות מתעשיית ההייטק, חלקן בוגרות טק-קריירה, מלוות את הקורס ומסייעות בשיפור תכניו על מנת שהסטודנטיות תוכלנה להפיק ממנו את המיטב שיסייע להן במציאת התפקיד המתאים עבורן. עם נשים יקרות אלו נמנות ליאור ירדני מקהילת "נשים משלבות נשים בהייטק" והבוגרת האגדית שלנו, אורלי אלעזר, שהן בין האימהות הרוחניות של הקורס הזה.
קורס DevOps לבוגרי טק-קריירה – מחזור נ"ז
קורס ייחודי שפועל לראשונה בטק-קריירה. הקורס מתקיים בשיתוף חברת שירותי ה-DevOps המובילה – Develeap. בקורס משתתפים בוגרות ובוגרי טק-קריירה לדורותיהם. מתוך כ-380 המתעניינים שהגיעו לשלושת ימי החשיפה, התקבלו 22 בוגרים. הקורס בן ה-318 שעות נפתח באמצע אוגוסט בהובלתו של בוגר קורס פיתוח התכנה שלנו אסף אברהם, וכולל 8 שעות לימוד שבועיות, כאשר כבר עתה הושלמו הנושאים הבאים – Linux, Python ו-Docker. הקורס צפוי להסתיים במרץ 2024. הסטודנטים מלווים על ידי ארבעה מתרגלים של Develeap הזמינים עבורם בכל עת. זה המקום להודות למר רוברט כהן ולמר סת' דיוויס וארגון Giving Group Community על הסיוע והתמיכה האיתנה והנדיבה, לאורך כל הדרך.
חדשות מזירת ההשמות
למרות ההאטה במשק, בוגרי טק-קריירה עושים חיל בכל הנוגע להשתלבות בתעשייה:
קורס DevNet נ״ד (מסתיים, 9/23) - 12 מתוך 21 סטודנטים התקבלו לעבודה עוד בטרם הסתיים הקורס – 3 בחברת בינת תקשורת, 3 בחברת פרטנר ואחד בכל אחת מהחברות: אינטרנט רימון, אינטרנט בינת, Purepeak ,CGS ,OMC ו Netgroup-Atmos
קורס DevNet נ״ב (הסתיים, 5/23) - 11 בוגרים התקבלו לעבודה מתוך 22 סטודנטים - שניים באמזון, שניים בפרטנר, שלושה בבינת תקשורת ובוגר אחד בכל אחת מארבעת החברות: , Triple C,אינטרנט בינת, OMC וכן Comel.
בתום פחות משלושה חודשים, כמחצית מבוגרי הקורס כבר מועסקים בתחום הכשרתם!
הכנה לקריירה בתעשייה
תכנית המנטורינג. לא פחות מ-60 מבכירי תעשיית ההייטק הישראלית שולבו בחצי השנה האחרונה כמנטורים לסטודנטים שלנו בהכשרות השונות. המנטורים תורמים מניסיונם האישי והמקצועי, תומכים ומסייעים בתהליך מציאת המשרה הראשונה, ומרחיבים את הרשת החברתית-מקצועית של הסטודנטים. במהלך מפגשי המנטורינג, המנטורים עוזרים לסטודנטים בחיזוק תכנים מקצועיים, דיוק קורות החיים ופרופיל ה-LinkedIn, מקיימים סימולציות לראיונות העבודה, "פותחים דלתות" לסטודנטים, ומרחיבים את הרישות שלהם. המנטורים החדשים הגיעו אלינו מן החברות Oasis, AT&T Israel R&D Center, Nvidia, Cisco, Torii, אינפיניטי, Wix, משרד האוצר, משרד האנרגיה, PayPal, Trigo, מייקרוסופט, בינת תקשורת, טלדור, מלם-תים, בנק הפועלים ו Check Point.
סדנת נטוורקינג. גם השנה נהנו הסטודנטים של טק-קריירה מסדנאות ההכנה לקריירה של Moshe Zini. משה עבד עם משתתפות קורס הדאטה-אנליסט הייעודי לנשים ועם משתתפי קורס DevNet. גם הפעם, סיפק משה למשתתפים תובנות נפלאות ומעצימות לגבי עולם ה-LinkedIn והרישות החברתי-מקצועי. כתמיד, המפגש היה שיח ישיר ובלתי אמצעי שאפשר לסטודנטים ולסטודנטיות לרכוש ידע שלא יסולא בפז.
סדנת ניהול זמן בהובלת איזבלה צ׳ציק מחברת Cognyte התקיימה לסטודנטים בקורסי ה- Cisco DevNet מחזור נ"ד ומחזור נ"ו. הסטודנטים שיתפו אותנו בחשיבות הסדנה לאחר קיומה: "שלושה דברים שאני לוקח מהסדנה – לחסוך אנרגיה בדברים לא רלוונטיים, לחסוך זמן על ידי תכנון דברים מראש, לדעת מה עושה לי טוב ומה יכול לעזור לי.."; "למדתי מהסדנא לתכנן משימות שבועיות, גמישות בלו"ז ולהבדיל בין משימות שנותנות לי אנרגיה לבין משימות שלוקחות לי אנרגיה״.
סדנת מציאת עבודה במציאות משתנה. סדנה שהועברה ע"י דניאל יפה, מנהלת משאבי האנוש בחברת Cognyte, לחניכי קורס נ"ד.
סדנת למידה עצמאית. סדנה שהעבירה מתנדבת ותיקה שלנו, טלי יעקב, לחניכי קורס נ"ו ולחניכות קורס דאטה. הסדנה כללה כלים לחיפוש וסינון מידע, ניהול זמן, סגנונות למידה עצמאיים, למידה לבד ובצוות.
סדנת פרזנטציות. סדנה שהעביר המתנדב רוברט בל מחברת AppsFlyer לחניכי קורס נ"ד. במסגרת הסדנה למדו החניכים להכין פרזנטציה מנצחת באנגלית.
סדנת לינקדאין שהעבירה דר כהנא מחברת RAD, בה קיבלו הסטודנטים הסבר מפורט ומקיף על השימוש באפליקציה.
סדנת אוריינות פיננסית. חניכי קורס נ"ו נהנו מסדנה חשובה במיוחד שהועברה על ידי שרון אבשלום, שותפינו בבנק דיסקונט. הסדנה העניקה להם כלים לתכנון תקציבי חכם, להתנהלות בנושא השקעות, ועוד.
תוכנית "אנגלית ביחד"
אנו גאים במיוחד בהמשך השותפות עם ארגון "Skilled Volunteers for Israel" המעניק ליותר מ-400 סטודנטים, בוגרים ואנשי צוות הזדמנות לחזק את מיומנויות האנגלית שלהם דרך תוכנית "אנגלית ביחד". התוכנית מאפשרת למשתתפים לעבוד באופן פרטני עם מנטורים מקנדה, ארה"ב, אנגליה או ישראל, עמם הם נפגשים אחת לשבוע לשיחת זום בה הם מתרגלים מיומנויות תקשורת מילולית וכתובה באנגלית. בנוסף, לסטודנטים ניתנת ההזדמנות לשדרג את קורות החיים שלהם באנגלית ולהתאמן לקראת ראיונות עבודה באנגלית. מעבר ללימוד השפה, מאפשרים המפגשים הזדמנות לבניית היכרויות וקשרים עם יהודים מכל העולם. מתנדבי התוכנית עוברים הכשרה לקראת המפגשים ואף לוקחים חלק במפגשי העשרה העוסקים בקהילת יוצאי אתיופיה. אנו מודים לגב' מרלה גמוראן, מנכ"לית הארגון, לד"ר מינה וולף, מנהלת התוכנית, ולכל מתנדבי התוכנית.
טיפוח מודלים לחיקוי בקהילה
הסטודנטים בקורס Cisco DevNet מחזור נ״ד של טק-קריירה התנדבו השנה בפרוייקט מיוחד בשיתוף טק-קריירה, First, בית ספר "המעפילים" בלוד וחברת F5. במסגרת ההתנדבות, 21 הסטודנטים של טק-קריירה חשפו 66 ילדים מכיתות ב' בבית הספר היסודי "מעפילים" בלוד לרובוטיקה באמצעות ערכות לגו של תוכנית FLL EXPLORE של עמותת First, עמותת החינוך המובילה בעולם ללימודי STEM בקרב ילדים ובני נוער. חברת F5 תמכה בפרויקט באמצעות תרומה נדיבה לקניית ערכות הלימוד של First, ויזמה את החיבור המבורך בין טק-קריירה ל-First. את הפרוייקט ליוו חניכי שנת שירות של First. במסגרת ההתנדבות נוצר קשר מקסים בין הסטודנטים לבין התלמידים. הסטודנטים שלנו בקורסים החדשים מחכים להתחיל את ההתנדבות לאחר חגי תשרי עם אותה קבוצת ילדים שעלתה לכיתה ג'. בהצלחה לכולם!
ממשיכים לחזק את בוגרינו
הקריה האקדמית אונו. טק-קריירה והקריה האקדמית "אונו" גיבשו שיתוף פעולה אשר מקנה לבוגרים בקורסי הפיתוח של העמותה 26.6 נקודות זכות אקדמיות והנחה בדמי רישום. זהו שיתוף הפעולה האקדמי הראשון של העמותה והוא מהווה חותמת נוספת לאיכות הלימודים בתוכניות הכשרה שלנו. במסגרת שיתוף הפעולה, נערכו שני ימים פתוחים לבוגרי קורסי הפיתוח אשר הובילו להרשמה של 16 מבוגרינו ללימודים במערכות מידע ומדעי המחשב, וסיור בקמפוס החדש לסטודנטים בקורסי DevNet.
יותם אביבי. יותם הינו מתנדב ותיק של טק-קריירה המשמש כמנטור בקורסי הפיתוח של העמותה. יותם הוא מהנדס תוכנה בחברת Trigo, והוא בחר להעמיק את שותפותו עם העמותה על-ידי העברת סדרה בת ארבעה מפגשי למידה ותרגול בנושא מבנה נתונים-גרפים ואלגוריתמיקה לבוגרינו.
התעשייה האווירית. במסגרת שיתוף הפעולה עם טק-קריירה, אירחה התעשייה האווירית את טקס הסיום של קורס DevNet (מחזור נ"ב). בנוסף, החברה הזמינה את בוגרי טק-קריירה להשתתף באירוע חשיפה במסגרתו בעלי תפקידים מחטיבת מט"ח (מערכות טילים וחלל) וחטיבת אלתא יספרו על פעילותם ויערכו סיורים בקבוצות בחטיבות השונות. מנהלות משאבי אנוש יתנו סקירות כלליות על ההזדמנויות התעסוקתיות בתעשייה האווירית ותינתן אפשרות לבעלי ותק וניסיון להתראיין בסוף היום. כ-30 מבוגרינו נרשמו ליום החשיפה.
עוזי ביטאו, מפתח תוכנה בכיר ב-Wix, בוגר העמותה וחבר הוועד המנהל שלה, הזמין את בוגרי קורסי ה-Full Stack של טק-קריירה למפגשי למידה ותרגול שאלות מראיונות עבודה לתקופה של חודשיים, בסופה ניתנה ההזדמנות לבוגרים לעבור ראיון עבודה בחברת Wix.
חברת Linear B. במסגרת שיתוף פעולה עם החברה, התקיים בה יום ראיונות מרוכז לבוגרי קורס אוטומציה בשת"פ עם הסוכנות היהודית, אשר הוביל להשמה.
מבט קדימה
עד תום השנה ייפתחו ארבעה קורסים נוספים:
- קורס Cisco DevNet בשותפות משרד הביטחון, 10/23.
- קורס Cisco DevNet בשותפות משרד הביטחון בסניף טק-קריירה בקריות, 11/23.
- קורס סייבר ותקשורת נתונים בשותפות עם משרד הביטחון, 11/23.
- קורס סייבר, 12/23.
זכייה באות הנשיא להתנדבות
בטקס חגיגי ומרגש שנערך בבית הנשיא בירושלים הוענק לעמותת טק-קריירה אות הנשיא להתנדבות. את הפרס קיבלו חזי כאלו יו״ר העמותה וטקלה מקונן מנכ״ל העמותה, מידי הנשיא יצחק הרצוג ורעייתו מיכל. האות הוקדש השנה, שנת ה-75 למדינת ישראל, לפועלות ולפועלים למען חיזוק החוסן הישראלי ולבניית קשרים בחברה הישראלית. כבוד אדיר הוא עבורנו לקבל את אות מכובד זה ואת ההוקרה על פועלנו המשמעותי לחיזוק קהילת יוצאי אתיופיה, תעשיית ההייטק והחברה הישראלית, ועל עשייתנו ששינתה את חייהם של יותר מ-1,300 בוגרים שעברו בשערנו ב-21 השנים האחרונות. אנחנו מקדישים את הפרס הזה לכולכם, שותפינו לדרך - מתנדבים, בוגרים, סטודנטים, צוות טק-קריירה, ועד מנהל, מעסיקים, חברות ותורמים - כל זה לא היה אפשרי ללא תמיכתכם האיתנה, אמונתכם בדרכנו ומסירותכם הבלתי פוסקת. אתם הכוח המניע מאחורי הצלחתנו ואנו חבים לכם תודה גדולה.
אירועים מרגשים נוספים
ביקור הסנאטור לשעבר רודולף בושביץ. בחודש אפריל האחרון היה לנו הכבוד לארח במשרדינו את הסנאטור לשעבר רודי (רודולף) בושביץ. מר בושביץ כיהן כסנאטור מטעם מדינת מינסוטה משנת 1978 עד שנת 1991. במהלך שנתו האחרונה בתפקיד נסע בושביץ לאתיופיה כשליחו של נשיא ארצות הברית ג'ורג' בוש האב, והיה אחד המתווכים בין ישראל לאתיופיה. במהלך ביקורו, התקיים מפגש מרגש בין בושוויץ בן ה-93 ובין הסטודנטים בכיתות, סיפר להם על מעורבותו במבצע שלמה, והראה להם תמונות מביקוריו הרבים באתיופיה.
וובינר משותף של טק-קריירה ומשרד העבודה. כחלק מהמאמצים של טק-קריירה ומשרד העבודה לשלב יוצאי אתיופיה בתעשיית הייטק, שילבנו כוחות והנחינו וובינר משותף על תכנית התמריצים הממשלתית "שובר מעסיק" - תכנית שנועדה לעודד העסקת דורשי עבודה ג'וניורים הנמצאים בתת-ייצוג בתעשיית הייטק. מעסיקים יקרים, מהיום העסקת ג'וניורים יוצאי אתיופיה שווה לכם עוד יותר - עד 22,500 ₪ לעובד!! בוובינר השתתפו מעסיקים מחברות רבות כגון: Cognyte, BioCatch, מטריקס, אינטרנט בינת, פרטנר, AWS, גון ברייס הדרכה ועוד…
מפגש בנושא גיוון והיכרות עם קהילת יוצאי אתיופיה ב-AppsFlyer.
מפגש ראשון מתוך שני מפגשים בנושא גיוון והיכרות עם קהילת יוצאי אתיופיה נערך בחברת AppsFlyer, שותפה ותיקה של העמותה. את המפגש הוביל מנכ״ל העמותה, טקלה מקונן, שנתן סקירה היסטורית על יהדות אתיופיה וסיפר את סיפור העלייה המרגש ומעורר ההשראה שלו ולא הותיר אף עין יבשה באולם. לאחר החגים יתקיים המפגש השני בו יוצגו נתונים על תעסוקת יוצאי אתיופיה והשתלבותם.
התקדמות בפרוייקט הבנייה
טק-קריירה ממשיכה בהתקדמות לקראת הקמת קמפוס הקבע של העמותה על הקרקע שהוקצתה עבורנו על ידי עיריית לוד. במהלך החודשים האחרונים המשיך הצוות המקצועי שלנו במאמץ לעמוד בכל דרישות ועדת התכנון המקומית, כולל גיבוש תוכנית פיתוח אשר אושרה על ידי מהנדס העיר. ב-27 באוגוסט השלימה העמותה את תהליכי האישור של הוועדה בדרך אל ההיתר. אנו מקווים כי נוכל לקבל את היתר הבנייה עד דצמבר 2023 ולפתוח את שערי הקמפוס במאי 2025. אנו שוקדים על גיוס יתרת הסכום הנדרש לפרויקט, 682,000$ מתוך סך כולל של 6.2 מיליון דולר.
זרקור על הבוגרים
עודד מסלה, בוגר קורס פיתוח תכנה שהסתיים בינואר, מספר:
"אני מתרגש לשתף את הסיפור שלי. כישראלי בן קהילת יוצאי אתיופיה שגדל בלוד, הדרך שלי משירות צבאי לטכנולוגיה היא עדות להסתגלות, צמיחה וחשיבותה של הקהילה.
גדלתי בלוד ואני הבכור מבין ארבעה אחים. את שנותיי המעצבות ביליתי בכפר הנוער "ויצ"ו – נחלת יהודה". השהות שם הובילה אותי לשבע שנות שירות משמעותי בצה"ל, ממנו השתחררתי בדרגת סרן, לאחר פיקוד על פלוגה קרבית.
בתום השירות הצבאי, בשנת 2022, צללתי לעולם הטכנולוגיה על ידי השתתפות בקורס פיתוח תוכנה אינטנסיבי בטק-קריירה. שם רכשתי מיומנויות בשפות תכנות כגון HTML, JavaScript, React.js ו-MongoDB. לאחר הקורס עברתי לתפקיד מפתח Full Stack בקבוצת Moveo, שם שיפרתי את כישוריי המעשיים במשך שישה חודשים. כיום, אני מביא את כישוריי לידי מיצוי כ- Junior Full Stack Developer בחברת BioCatch.
כעת, כשאני מביט אל העתיד, השאיפה שלי היא לשגשג בתפקידים שלא רק מעודדים למידה מתמשכת אלא גם מקדמים הכלה חברתית וגיוון. כמי שדובר עברית ואנגלית, אני מלא מוטיבציה להרחיב את התרומה שלי בקנה מידה עולמי. התמיכה שלכם, טק-קריירה, אפשרה את המסע המופלא שעשיתי, ואני מקווה שהסיפור שלי ישמש הן כהשראה והן כקריאה לפעולה עבור אחרים המנווטים את דרכם אל עבר החלטות חיוניות בחייהם. תודה ושנה טובה!"
לידור אדהנני, בוגר קורס Cisco DevNet, מספר:
"אני לידור אדהנני, בן 23 משדרות. השתחררתי מהצבא לפני שנתיים ולאחר השחרור התחלתי לעבוד בתור מאבטח. במהלך התקופה שבה עבדתי היו לי הרבה מחשבות על העתיד, לאחר שנה בעבודה שמעתי מאבא שלי על קורס ניהול תקשורת נתונים ואוטומציה של טק-קריירה והתחלתי לקרוא קצת על התחום. הבנתי שהקורס מלמד אותנו איך נוצרת תקשורת בין מכשירים ועל איך עובד בכלל האינטרנט. במהלך המיונים לקורס הבנתי שזה קורס מאוד אינטנסיבי שדורש הקרבה של זמן פנוי ומרחק מהבית אבל התמורה להקרבה משתלמת לטווח הארוך.
עברתי את שלבי המיון בהצלחה והתחלתי את הקורס בחשש. מהר מאוד התרגלתי לקצב הלמידה ולמדתי לנצל את יום הלימודים והתרגול בצורה אפקטיבית. דבר נוסף שעזר לי בלימודים היה התמיכה והעזרה של החברים בקורס. מהתקופה בקורס למדתי על עצמי שאני מסוגל ללמוד באופן עצמאי, לנהל את הזמנים שלי באופן יעיל ולחקור על טכנולוגיות חדשות מעולם התקשורת.
הקורס העניק לי הרבה כלים להמשך הקריירה כמו הכנה לראיונות עבודה, כתיבת קורות חיים ושיפור האנגלית. כיום אני עובד בחברת "בינת תקשורת מחשבים" בתור טכנאי תקשורת ונהנה ללמוד דברים חדשים כל יום."