top of page

כנסים מבית טק-קריירה

Tech-career--1100.jpeg
Tech-career--1088.jpeg

הכנס השנתי של טק-קריירה: גיוון שוויון והכלה בתעשיית ההייטק

בחודש דצמבר ערכנו את אירוע הגיוון, השוויון וההכלה בתעשיית ההייטק של טק-קריירה, במשרדי Google for Startups. האירוע התקיים בשיתוף קרן Ibex וחברות הייטק מובילות כגון: Congyte, AppsFlyer, Wix,  AT&T R&D Center
באירוע השתתפו כמאתיים בוגרי הארגון, נציגי ממשלה בכירים, פילנתרופים, בכירי תעשיית ההייטק ומשקיעי הון סיכון.
הכנס נפתח בדבריו של ח"כ משה סולומון: ״יש כאן חובה היסטורית לבוגרי טק-קריירה שמשולבים בתעשייה. מה שטק-קריירה עשו פה ב-20 שנה זה היסטוריה״. מנכ״ל העמותה דיבר גם הוא על חשיבות הגיוון בהייטק הישראלי: ״בלי שוויון כלכלי אין שוויון חברתי. דור צעיר שגדל כאן, התחנך כאן, שירת בצבא, נלחם במלחמות ישראל, מדבר בעברית וחולם בעברית, מגיע לו להיות שווה בין שווים. על זה קמה טק-קריירה. 90% מהבוגרים שלנו עובדים בתעשייה, אבל הדרך עוד ארוכה״.
בהמשך התקיימו שני פאנלים, הראשון בהשתתפות נציגי חברות הייטק והון סיכון והשני בהשתתפות בוגרי טק-קריירה.

עוזי ביטאו, בוגר טק-קריירה, עובד ב-Wix בשבע השנים האחרונות וחבר בוועד המנהל של טק-קריירה, סיפר על התהליך שהוא עבר ועל האחריות שהוא נושא לשילוב בני הקהילה שלו בתעשייה. ״הצלחה בעיניי היא שהבוגרים שנקלטו מחזירים את ההשקעה כבר אחרי חודש-חודשיים. הצלחה בעיניי היא שאחרי גיוס אחד של בוגרי טק-קריירה, עשינו עוד שני גיוסים. מעובד יחידי יוצא אתיופיה בחברה גדלנו ל-16 עובדים מהקהילה. המעגל החברתי והמשפחתי של העובדים האלה הושפע לטובה. הגיוון נכנס לשיח בחברות הייטק, וזו הצלחה אדירה״.
גם גל גיטר, שותף בקרן אייבקס ,(Ibex Investors) דיבר על הצורך להרחיב את הגיוון בחברות ההייטק הישראליות: ״לצערנו הרב, בשונה מארה"ב, בישראל כמעט ואין מודעות לגיוון חברתי בחברות הייטק. זו בעיה עצומה. אנחנו חברנו לטק-קריירה בדיוק מהסיבה הזו. חברות הייטק בארץ צריכות להבין שגיוון חברתי הוא אמצעי להשגת כוח אדם איכותי יותר. אי אפשר להמשיך לגייס כוח אדם מאותם מקורות ולצפות שזה יוביל למצוינות. טק-קריירה מייצרת טאלנט מקצועי שמוכשר ומתאים בדיוק לחברות האלה וזה פספוס אדיר שהן לא נחשפות אליו״.
 

טקס הסרת הלוט לקמפוס טק-קריירה

בדצמבר נערך טקס הסרת הלוט לקמפוס טק-קריירה החדש שיוקם בלוד. במסגרת שותפות שנרקמה בין העמותה ועיריית לוד, יוקם בעיר קמפוס רחב ידיים של העמותה, אשר ישמש כביתה החדש של טק-קריירה, ויכלול מעבדות מחשבים, כיתות לימוד ומתחם מגורים בסטנדרט בנייה גבוה. כרגע אנו נמצאים בתהליכי קבלת היתר בנייה ועתידים להיכנס לקמפוס החדש עד סוף שנת 2024.

הקמתו של הקמפוס מתאפשרת בזכות רוחב ליבם של תורמים ותורמות מישראל ומרחבי העולם היהודי: קרן אדליס, קרן משפחת קראון, קרן פטריק ולינה דרהי, קרן משפחת ג'רלד וגייל רונסון, קרן הארי וג'ינט ויינברג, קרן ויוויאן ומוריס וואהל, קרן תומס ג'פרסון רוזנברג, קרן Samis, קרן ,Bader ,Philanthropies קרן רוזנצוויג קופרסמיט, קרן דיאן וגילפורד גלייזר, חברת צ'ק פוינט, ומגבית אנגליה. אנו מודים מעומק הלב לקרנות ולחברות השותפות לדרך, שהתכנסו מכל קצוות תבל והוכיחו שוב כי כל ישראל ערבים זה לזה. בזכותן יוקם בישראל הקמפוס הטכנולוגי הראשון ליוצאי אתיופיה.
 

bottom of page