
ניוזלטר פסח – טק-קריירה


משולחנו של המנכ״ל
שנת 2024 הייתה שנה מאתגרת ומורכבת עבור עם ישראל, ואנו מתפללים לשחרורם המהיר של כל החטופים. בתקופה זו זכינו לראות את אחינו, אברה מנגיסטו, יוצא לחופשי משבי חמאס לאחר למעלה מעשור. ליבנו עם משפחת מנגיסטו בשעת שמחתה, כמו גם עם יתר משפחות פדויי השבי. בשמי ובשם כל משפחת טק-קריירה, אני מבקש להביע את תנחומינו העמוקים למשפחות הנרצחים בשבי.
למרות האתגרים הרבים, טק-קריירה המשיכה לפעול במלוא המרץ, להרחיב את פעילותה ולהשפיע על חייהם של צעירים יוצאי אתיופיה. בשנה החולפת, הפעלנו 12 קורסים מקצועיים בתחומים שונים, בהם השתתפו 172 סטודנטים, מתוך מחויבות להעניק להם את הכלים הדרושים להצלחה בשוק העבודה. תוכנית In-Tech הכשירה כ-500 משתתפים ומלווה אותם בתהליכי לימודיהם באקדמיה ובהכשרות מקצועיות, תוך יצירת גשר משמעותי עבורם לעולם התעסוקה. כמו כן, 28 בוגרים, רובם בעלי תואר במדעי המחשב, השתלבו בתוכנית ההתמחות היוקרתית שלנו, המאפשרת להם לצבור ניסיון מעשי בחברות סטארט-אפ והייטק מובילות, ובכך להגדיל משמעותית את סיכוייהם להשתלב בתעשייה.
מאז ה-7 באוקטובר, טק-קריירה פועלת ללא לאות לחיזוק החברה הישראלית ובאמצעות יוזמות חדשניות. בשיתוף עם חברת Wix, השקנו קורס DevOps ייעודי ללוחמי מילואים המתמודדים עם האתגר הכפול של שירות פעיל לצד פיתוח קריירה. בנוסף, יחד עם Upscale Analytics, פתחנו חמישה מחזורים של קורסי Data למפוני הדרום והצפון - ללא כל עלות. אנו גאים לעדכן ש-100% מהמשתתפים השתלבו בשוק העבודה! כחלק מהרחבת פעילותינו לפריפריה ובמטרה לתת מענה לקהילת יוצאי אתיופיה שנפגעה מהמצב הבטחוני בצפון במהלך המלחמה, הקמנו סניף חדש בקריית-ים בשיתוף עם מרכז הצעירים המקומי, שותפות חיפה בוסטון והרשות לחדשנות, בו אנו מכשירים 17 צעירים בתחום תקשורת מחשבים. אנו פועלים לכך שבסיום הקורס צעירים אלו ישתלבו במשרות טכנולוגיות איכותיות באזור הצפון. בכך, אנו מממשים את שליחותנו בשעת חירום לאומית זו להעניק הזדמנויות אמיתיות לאוכלוסיות שנפגעו מהמלחמה לצמיחה מקצועית ולתעסוקה, לחזק את תחושת המסוגלות שלהם וליצור השפעה רחבה שתעצים את החברה הישראלית כולה.
אחוזי ההשמה של בוגרי טק-קריירה נותרו גבוהים, ומעידים על האמון שנותנת בנו תעשיית ההייטק ועל ההכשרה האיכותית שאנו מספקים. במקביל, אנו מפעילים תוכנית לטיפוח רשת הבוגרים שלנו, המספקת תמיכה מקצועית וליווי מתמשך לאורך הקריירה שלהם, מתוך הבנה כי הצלחתם של הבוגרים אינה מסתיימת עם קבלת התעודה, אלא ממשיכה לאורך כל דרכם המקצועית.
אנו גאים לבשר כי קיבלנו היתר בנייה להקמת קמפוס טק-קריירה. העבודות צפויות להתחיל לאחר חג הפסח השנה, עם תקווה לסיים ולפתוח את המכללה בסוף שנת 2026.
בשם הוועד המנהל וצוות העובדים, אני מודה לכם תורמים ושותפים יקרים על תמיכתכם המתמשכת במשימתנו לחיזוק קהילת יוצאי אתיופיה ותעשיית ההיי טק, ומתחייבים להמשיך לפעול לבניית דור העתיד של מדינת ישראל.
בברכה,
טקלה מקונן

תהליכי מיון 2024 – המספרים מדברים בעד עצמם
שיא חדש בביקוש לתכניות טק-קריירה! בשנה האחרונה, למעלה מ-1,000 מועמדים הביעו עניין בהכשרות השונות שלנו, נתון שמעיד על הצורך הגובר בהכשרות איכותיות להשתלבות בהייטק. המגמות הבולטות הן ביקוש גבוה במיוחד לתחומי תקשורת ואבטחת מידע, גידול משמעותי בדרישה לקורסי QA וסייבר, וריבוי פונים מעל גיל 30. במהלך השנה קיימנו 25 ערבי חשיפה, במהלכם פגשנו מועמדים ממגוון רקעים וגילאים – כולם עם רצון עז לפרוץ לתעשיית ההייטק. כדי להעניק חוויית מיון מהירה ומדויקת, אנו נערכים לשדרוג מערך המיון והקליטה: מעבר למערכות אוטומטיות מתקדמות, שיאפשרו תהליך מיון יעיל ומותאם אישית, שיפור חוויית המועמדים ומתן מענה איכותי וחדשני לכל מי שמחפש את דרכו להייטק. הקשר עם המתעניינים בתוכניותינו, ניהול תהליכי הגיוס והמיון של המשתתפים, והפקת ערבי החשיפה מתנהלים תחת שרביטה המקצועי של שרה טקלה, מנהלת תהליכי המיון שלנו מזה ארבע שנים. בזכות כישוריה הייחודיים של שרה ויכולתה יוצאת הדופן לזהות פוטנציאל, מערך המיון שלנו הפך למודל לחיקוי, וחווית המועמדים שלנו חיובית ומעצימה.
חדשות מזירת ההכשרות
בשנת 2024, טק-קריירה הפעילה 12 קורסים ל-172 משתתפים ומשתתפות כשבכל זמן נתון, 15% מהסטודנטים ואנשי הצוות של העמותה היו בשירות מילואים. במהלך שנת 2025, טק-קריירה צפויה להפעיל סך של 12 קורסים. להלן מידע אודות הקורסים שלנו…
שלו וובו, סמנכ"ל העמותה, משרת במילואים כסגן מפקד גדוד 5461 מאז אירועי השבעה באוקטובר. עם ניסיון רב בקידום צעירים ומנהיגות, שלו מביא עימו תובנות עמוקות לעשייה החברתית.
לצדו פועלים גד חזקיהו, מנהל התפעול, והילה זמנה, מנהלת המשרד שבזכותם הסטודנטים זוכים לסביבת לימודים אופטימלית. גד אחראי על מעונות הסטודנטים והקמפוס, והוביל קורסים משמעותיים כולל פיילוט בשיתוף הסוכנות היהודית. הילה, הלומדת מנהל עסקים ומערכות מידע, מטפלת במקצועיות בביורוקרטיה הארגונית ומביאה עימה ניסיון רב בהנהלת חשבונות.
רחל אלמיהו תיכנס במהלך השנה למחלקת הכשרות כמנהלת פיתוח הדרכה ותוביל את המהלך של פיתוח ציר הזהות והשייכות. רחל, בוגרת תואר שני בהנחיית קבוצות באוני' חיפה, מגיעה עם ניסיון רב באקדמיה ובתוכניות במגזר החברתי ומשלבת בעבודתה בטק-קריירה מקצועיות ואינטליגנציה רגשית גבוהה.
הכשרת DevOps למילואימניקים – שותפות עם Wix
"תקווה ואופטימיות אינן זהות", כתב הרב זקס. "אופטימיות היא האמונה שהעולם משתנה לטובה; תקווה היא האמונה שיחד נוכל לשנות את העולם לטובה". במילים אלו טמונה מהות שיתוף הפעולה הייחודי בין טק-קריירה ל-Wix בהכשרת DevOps ייעודית ללוחמי מילואים ממלחמת חרבות ברזל. מאז ה-7.10, טק-קריירה מחפשת דרכים לחזק את החברה הישראלית. היוזמה הנוכחית, בהובלת שושי טסמה-נגוסה ושחר שטרן, ובתמיכת צוות DevSecOps של Wix – יחיעם כהן, אסתר חתואל ושי גני, היא ביטוי מובהק לתקווה אקטיבית – לא להסתפק באמונה שהכול יהיה טוב, אלא לפעול כדי ליצור טוב.
המשתתפים מגלמים את המורכבות של התקופה – לוחמים המתמודדים עם האתגר שבשילוב שירות מילואים פעיל לבין פיתוח הקריירה שלהם. איך לשלב בין מציאות ביטחונית שבה הם נלחמים עבור כולנו, ובו זמנית מבקשים להמשיך לפתח את מסלול הקריירה שלהם, כשברקע מהדהדת תמיד האפשרות לגיוס נוסף. כבר בשיעור הרביעי, המציאות התערבה ושני משתתפים זומנו למילואים. התגובה המיידית: "צאו בשלום, תחזרו בשלום – נדאג להשלמות" – הדגימה את רוח התוכנית ואת המחויבות לכל משתתף.
בימים אלה, לכאב השנה החולפת מתלווה גם תחושת גאווה. אנחנו מבינים שהישגים אינם רק תוצר של טכנולוגיה ומודיעין, אלא גם של אחריות הדדית עמוקה. הכשרה זו נבנתה מהיסוד כהכשרת Hands On, והיא ביטוי מוחשי לאחריות הזו – לא רק לחלום על עתיד טוב יותר – אלא לבנות אותו במו ידינו.
שחר שטרן מנהל קורס זה. בעל תואר ראשון בעבודה סוציאלית, שחר מנהל במקביל מספר תחומים מרכזיים בעמותה: תחום הדאטה, ניהול ופיתוח מערך המיון וההכשרה וניהול שיתופי פעולה אסטרטגיים ממשלתיים. עם ניסיון עשיר בהובלת פרויקטים במגזר השלישי, שחר מצטיין בגישה מקצועית, קשובה ואכפתית המעמידה אותו בחזית העשייה החברתית.


Data Analysis למפונים – מסלול לצמיחה מחודשת
מאז ה-7.10, בשיתוף Upscale Analytics, שילבנו מפונים מהדרום והצפון בקורסי Data ללא עלות. אנחנו מאמינים שהזדמנות לצמיחה היא הדרך הטובה ביותר לחיזוק החברה. חמישה מחזורים – והתוצאות מדברות בעד עצמן – 100% מבוגרי התוכנית השתלבו בהצלחה בשוק העבודה!
כפי שכתב הרב זקס: "חשבו על מה שיש לכם כעל פיקדון שניתן לכם לרווחתכם ולרווחת משפחתכם, אך גם לרווחתם של אחרים". במילים אלו טמונה התפיסה שמנחה אותנו: להעניק הזדמנויות אמיתיות לצמיחה מקצועית; לחזק את תחושת המסוגלות והתעסוקה בקרב אוכלוסיות שנפגעו; וליצור השפעה רחבה שתעצים לא רק את הפרט, אלא גם את הקהילה כולה.

קורס ניהול רשתות ואבטחת מידע– מחזור 58
מחזור 58 נפתח בשת"פ עם הקרן והיחידה להכוונת חיילים משוחררים והחל את דרכו בתחילת 2024 בעיצומה של המלחמה בהובלתו של אסף אברהם. אסף, בוגר קורס פיתוח תוכנה בטק-קריירה, לומד תואר ראשון במערכות מידע. מתוך מחויבות עמוקה למשימה החברתית, הוא מוביל מגוון פרויקטים בעמותה ומשמש כמודל השראה לסטודנטים. מחזור זה הוכיח שאין אתגר שאי אפשר לצלוח עם נחישות ותמיכה. 17 סטודנטיות וסטודנטים, חלקם הצטרפו לקורס ישר מהמילואים, השלימו תשעה חודשים אינטנסיביים של למידה, צמיחה והתפתחות מקצועית. המחזור סיים עם שלוש הסמכות מבוקשות בתעשייה: CCNA, CCNP, FORTINET. מעבר לידע הטכני, הסטודנטים זכו להתנסות מעשית משמעותית בחברות מובילות:
BioCatch– הסטודנטים קיבלו חשיפה לטכנולוגיית זיהוי שפת גוף דיגיטלית למניעת הונאות, פגשו את ה-COO ומנהלי המוצר, והתרגשו ממפגש עם בוגרי טק-קריירה שהשתלבו בהצלחה.
Cognyte – הסטודנטים קיבלו היכרות מעמיקה עם עולם ה-IT ואבטחת המידע, ביקרו במעבדת סייבר מתקדמת, וקיבלו טיפים ממנהלי גיוס להשתלבות מוצלחת בתעשייה.
ב-13 לאוקטובר 2024, הקורס הסתיים בטקס מרגש ב- IITC College, שותפה היסטורית של טק-קריירה, שמהווה אבן יסוד בהכשרות שלנו. האירוע נערך בנוכחות המשפחות, צוות העמותה בראשות המנכ"ל טקלה מקונן, וההנהלה הבכירה של IITC – כולם גאים ומתרגשים לקראת הדור הבא של מומחי הרשתות והסייבר!
בתוך פחות משלושה חודשים, השתלבו כבר 13 מבוגרי הקורס בתעסוקה בחברות מובילות, בהן התעשייה האווירית Cognyte, OMC, SysLogics, IT Solutions, Elbit, Leidos ו- Amazon!
מחזור 60 – קורס תקשורת ואבטחת מידע
במרץ 2024, 25 סטודנטיות וסטודנטים, רובם לוחמות ולוחמים בשירות מילואים פעיל, יצאו למסע של תשעה חודשים אינטנסיביים. הקורס נפתח בשיתוף משרד העבודה והרשות לחדשנות, מתוך מחויבות להעניק הזדמנות אמיתית להשתלבות בתעשיית ההייטק.
הקורס כלל ביקור מעמיק ב-Cisco ומפגש עם הנהלת החברה, סיור במעבדות מתקדמות, ואף מפגש אישי עם מנכ"ל סיסקו ישראל, אורן שגיא. בנוסף, התקיים סיור בחברת TSG אשר כלל היכרות עם עולם אבטחת המידע דרך מערך ה-SOC לצד מפגש מרגש עם בוגרי טק-קריירה שכבר השתלבו בתעשייה. הסטודנטים לא רק רכשו ידע טכני – אלא זכו לראות מקרוב איך התעשייה פועלת!
הקורס התקיים תחת הובלתה של אורית סבהט שיצאה במהלך ההכשרה לסבב מילואים רביעי, והמשיך בהובלת אסף אברהם. אורית בחרה לצאת לשירות מילואים משמעותי במהלך 2024 שכלל כ- 200 ימי מילואים בגזרת הצפון. אורית לומדת תואר שני במדיניות ציבורית באוניברסיטת תל אביב ומביאה עמה רקע עשיר בחינוך, מעורבות חברתית והתנדבות בקהילה. במקביל לשירות המילואים המשמעותי של אורית, הקורס המשיך להתנהל עם לפחות 15% מהסטודנטים שהיו בשירות מילואים פעיל. בתוך השנה המאתגרת הזו צוות העמותה ליווה את הסטודנטים בקורס בעת שאורית היתה במילואים, וכלל הסטודנטים שיצאו לשירות מילואים קיבלו ליווי מתמשך והשלמות פרטניות עם חזרתם וכך סיימו את הקורס בהצלחה.
הטקס המסכם נערך ב-29 לדצמבר 2024 במשרדי העמותה, בנוכחות המשפחות הנרגשות, צוות טק-קריירה והמרצים.
אנו גאים לעדכן ש-8 בוגרים התקבלו לעבודה בפחות משלושה חודשים מסיום הקורס בחברות Check Point, NESS, אינטרנט בינת ומגדל ובנק ישראל!



קורס סייבר מחזור 62
קורס הפיילוט בתחום הסייבר נפתח בשיתוף חברת Cyberpro ורשות החדשנות ביולי 2024 עם 25 משתתפות ומשתתפים, ביניהם בוגרי תכנית In-Tech. מורן אבטה מנהלת את הקורס ביד רמה. מורן, בעלת תואר ראשון במדעי ההתנהגות ומשא"ב ובעלת תעודה בלימודי NLP וקואוצ'ינג, מגיעה עם רקע נרחב בעבודה עם נוער מקהילת יוצאי אתיופיה.
יותר מ-15% מהסטודנטים שירתו במילואים במהלך המלחמה בצפון ובדרום. עם חזרתם הם זכו לתמיכה והשלמות פרטניות שאפשרו להם להמשיך במסלול ולסיים את הקורס בהצלחה.
ההכשרה, המשתרעת על פני 870 שעות לימוד, 1,600 שעות תרגול ו-250 שעות הכנה לקריירה, כוללת מודולים מקיפים: CCNA, לינוקס, Windows, Python, Branch Prevention and Network Security, PT ו CCSA. הסטודנטים מסיימים את הקורס עם שלוש הסמכות יוקרתיות - CCNA, לינוקס ו-CCSA.
במהלך הקורס זכו הסטודנטים לסיורים מקצועיים בחברות מובילות: ב-TSG נחשפו למערכות הגנה מתקדמות וסיירו במערך ה-SOC, ב- Check Point פגשו את מובילי תעשיית הסייבר, וב- Cyberpro התנסו בסימולטור תקיפה, שם גם זכו למפגש מעורר השראה עם חבר הכנסת והרמטכ"ל לשעבר גבי אשכנזי.
במהלך הלימודים האינטנסיביים שלהם, הסטודנטים התנדבו עם תלמידי כיתות ב' בבית ספר המעפילים וחשפו אותם לטכנולוגיה דרך ערכות הלגו של FIRST.
בחודש מרץ, חטיבת הסייבר בצה"ל הציגה בפני הסטודנטים בקורס סייבר ובוגרי טק-קריירה מסלול החזרה לשירות טכנולוגי בצבא לסטודנטים ובוגרים של טק-קריירה כולל אפשרויות קידום, תנאי העסקה והכשרות מקצועיות.
הקורס צפוי להסתיים במהלך חודש אפריל בטקס חגיגי בחברת BigID.
אנו גאים לספר שישנם שני בוגרים שכבר חתמו על חוזי עבודה בחברת TSG ורשות המיסים. סטודנט אחד התקבל להתמחות של חצי שנה בחברת Cognyte שבסיומה יקבל חוזה העסקה. סטודנטים נוספים נמצאים בתהליכי מיון מתקדמים בחברות שונות.
קורס QA לנשים מחזור 65 – מחזור שלישי של מצוינות נשית
בדצמבר 2024 נפתח המחזור השלישי של קורס נשים והפעם בתחום ה- QA. קורס זה הינו יוזמה ייחודית לטיפוח והכשרת נשים לעולם בדיקות התוכנה. הקורס, בהובלת שחר שטרן, מתקיים בשיתוף חברת קווליטסט וכולל נבחרת מרשימה של נשים מכל רחבי הארץ, שעברו תהליך מיון קפדני ויצאו למסע שיימשך עד מאי 2025.
הקורס, המשלב הכשרה מקצועית תוך התחשבות במציאות החיים של נשים המשלבות קריירה ואימהות, כבר מראה סימני הצלחה - חלק מהמשתתפות נמצאות בתהליכי מיון למשרות, בעודן ממשיכות בלימודים. הסטודנטיות עוברות מערך פיתוח קריירה מקיף, החל מסדנאות ניהול זמן עם בלה צויכיט, דרך הדרכות LinkedIn עם דר כהנא, ועד לליווי מקצועי של הדס בלוטשטיין-קרן בפיתוח קריירה.
מה שמייחד את הקורס הוא לא רק התכנים המקצועיים, אלא הקהילה התומכת שנוצרה בו. כפי שהוכח במחזור הקודם, שהצליח גם בזמן מלחמה, ההבנה שמאמץ קטן אך עקבי, לצד תמיכה הדדית, הם המפתח להצלחה.




מחזור 67 - תקשורת ואבטחת מידע
בדצמבר 2024, 19 סטודנטים מתוכם 7 נשים ו- 6 בוגרי תכנית In-Tech, החלו את מסעם בעולם התקשורת ואבטחת המידע. הקורס, בהובלת אורית סבהט, נפתח בשת"פ הקרן והיחידה להכוונת חיילים משוחררים. עד כה 100% מהסטודנטים השלימו את הסמכת ה CCNA בהצלחה, עברו התנסות מעשית במעבדות IITC, השתלבו בהתנדבות קהילתית בבית הספר "המעפילים" ומתכוננים במרץ להסמכת CCNP. סיום הקורס צפוי בספטמבר, אז ימשיכו הבוגרים לצעוד לעבר עתידם המקצועי בתעשיית התקשורת ואבטחת המידע!
מחזור 68 – קורס תקשורת בקריית ים
מחזור 68, שיצא לדרך בפברואר 2024 בקריית ים, מסמן פריצת דרך - הקורס הראשון של טק-קריירה בצפון הארץ. כיום, כחודש וחצי מפתיחת הקורס, הקבוצה מונה 17 משתתפים הלומדים במתכונת היברידית המשלבת מפגשים פרונטליים ולמידה מרחוק.
הקורס, שנפתח בשיתוף מרכז צעירים קריית ים, שותפות חיפה בוסטון והרשות לחדשנות, נולד מתוך חזון להנגיש הזדמנויות איכותיות בתעשיית ההייטק לתושבי הצפון, ולדאוג שהכישרונות המקומיים יישארו, יצמחו וישתלבו בתעשייה באזור, במיוחד לאור המלחמה.
הסטודנטיות והסטודנטים, המגיעים מהקריות, כרמיאל, עפולה וכפר יונה, יצאו למסע שיימשך עד דצמבר. הקורס כולל הכשרות והסמכות CCNA ו-CCNP מבית Cisco.
כבר בשבוע ההיערכות הראשון, הסטודנטים זכו לסדנאות ייחודיות: החל מ"ללמוד איך ללמוד" עם אסמו מולה, בוגרת מחזור 62, ועד לסדנת LinkedIn מקצועית עם אורית זנבה. בהמשך, ביקרו הסטודנטים במכללת IITC ברמת גן, שם חוו יום למידה מעשיר במעבדות מתקדמות. נקודת השיא של שבוע ההכנה הייתה הביקור בקמפוס טק-קריירה בלוד, שם פגשו הסטודנטים את מנכ"ל העמותה טקלה מקונן ואת צוות טק-קריירה, והתנסו בצילומי תדמית מקצועיים עם אסף אברהם.
מרבית הסטודנטים כבר הצטרפו לתוכנית המנטורינג באנגלית, המעניקה להם הזדמנות לשפר את מיומנויות השפה במקביל ללימודים המקצועיים - כלי חיוני להשתלבות בתעשיית ההייטק. הקבוצה גם השתתפה ביום חשיפה למערך הגיוס של צה"ל שפתח בפניהם אפשרויות קריירה נוספות.
שי-איסו אדמקה, בעל תואר שני במנהל, מדיניות ומנהיגות בחינוך מאוניברסיטת תל אביב מוביל את קורס זה. שי מגיע עם הכשרה בייעוץ תעסוקתי וליווי תהליכי קריירה מאוניברסיטת תל אביב, וניסיון מעמיק בפיתוח חשיבה יצירתית ומוכנות לעולם העבודה החדש. שי-איסו מביא עמו מומחיות ייחודית בהקניית מיומנויות חדשנות ויצירתיות לצעירים וניסיונו העשיר בליווי קריירה יסייע לבוגרי הקורס להשתלב בהצלחה בעולם התעסוקה המתפתח.


תוכנית In-Tech
בדצמבר האחרון הגיעה תוכנית In-Tech להישג מרשים: 450 בוגרים סיימו את התוכנית בהצלחה! זהו הישג בלתי יאומן, הממחיש את הכוח של התמדה, נחישות וליווי מקצועי איכותי. אנו רואים זכות גדולה ביכולתנו להיות חלק מדרכם של המשתתפים, ללוות אותם בצמתי קבלת החלטות, לעזור להם לראות את היכולות שלהם ולבנות את ביטחונם העצמי. משתתפי התוכנית, בגילאי 21-40, לומדים ונחשפים יחד אל עולם ההייטק. עבור מרביתם, מדובר באירוע משנה חיים. מי שהקים ומוביל את התוכנית הוא נתי רוטשטיין, בוגר תואר שני בהנדסת מכונות מאוני' בן-גוריון. נתי מביא לתפקיד את הניסיון שצבר כמהנדס ומנהל פרוייקטים בחברות הייטק וניהול מיזמים חברתיים.
.jpg)
מחזור 4 – פריסה ארצית והיקף משתתפים
המחזור הרביעי של התוכנית החל ב-8 בספטמבר עם 155 משתתפים ב-10 ערים שונות ברחבי הארץ: החל באשקלון ובקריית-גת בדרום, המשך בירושלים, רחובות, לוד, תל-אביב ונתניה במרכז, וכלה בחדרה וביקנעם בצפון. אנו גאים בשיתופי הפעולה עם משרד העבודה ועם הרשויות בערים אלו. מעבר לתמיכתן הכספית בפעילות, לוקחות הרשויות המקומיות חלק פעיל בתהליכי הגיוס והליווי. בנוסף, חברו אלינו במחזור גם מרכז החדשנות העירוני של אשקלון (זו הפעם השנייה!), מרכז הצעירים "תנופה" בקריית-גת, מרכז הצעירים העירוני של ירושלים (גם הוא בפעם השנייה!), מרכז הצעירים "הפלטפורמה" ברחובות, מרכז ההזדמנויות של רחובות (זו הפעם השלישית!), מרכז הצעירים "הגג" בנתניה ומרכז הצעירים העירוני ביקנעם.
לצד הרשויות, הצטרפו לתמיכה בתוכנית בנק הפועלים, אשר סייע רבות במימון התוכנית, לצד חברת Check Point. הבעת אמון זו מצד גופים מובילים במשק מחזקת את ההכרה בחשיבותה ובערכה של התוכנית.
תוכנית In-Tech פועלת בשני מישורים: מקצועי ואישי-רגשי. המישור האישי-רגשי מתמקד בביסוס היכולת האישית של המשתתפים, חיזוק תחושת המסוגלות שלהם בבחירת תחום ההייטק המתאים להם, ובמתן כלים להתמודדות עם חסמים פנימיים. במישור המקצועי, נחשפים המשתתפים לעולמות ההייטק השונים ולומדים לבחור את נתיב הקריירה המתאים להם – באקדמיה, בהכשרה מקצועית או בתעסוקה. מובילי הקבוצות, המלווים את המשתתפים לאורך כל המחזור, אחראים על התמיכה האישית ומשמשים להם כעוגן יציב במהלך התהליך.
התוכנית נפתחה עם שורת סדנאות מקצועיות ומעשיות בנושאים כמו לינקדאין, נטוורקינג, מיתוג עצמי וקבלת החלטות. הסדנאות התקיימו בחברות הייטק מובילות OurCrowd, Check Point, Novidea, Applied Materials, LSports, Bio-sense. הסדנאות היוו חוויה ראשונה מסוגה עבור מרבית המשתתפים – ביקור ראשוני בחברת הייטק. ההכשרות המקצועיות בתוכנית התקיימו בשיתוף חברת "אנליזה", פעמיים בשבוע. בנוסף, הגיעו מידי שבוע מתנדבים מהתעשייה להעביר הרצאות העשרה לחניכים; מעל 100 מתנדבים מתחומים שונים לקחו חלק בתוכנית.
בנובמבר 2024 קיימנו חמישה סיורים בחברות הייטק מובילות: Check Point, רפא"ל (שלוחת באר שבע), חברת Versatile, חברת Fiverr וחברת Moveo. הסיורים נועדו לסייע למשתתפים בגיבוש החלטה על תחום ההתמקצעות העתידי שלהם.
השלב האחרון בתוכנית הוא שלב ההכוון. שלב זה כולל סדנאות וליווי אישי עם יועצות לימודים, בשיתוף תוכנית "הישגים" של עמותת אלומה, תוכנית "למרחק" מבית היוZמה, משרד העבודה, מרכזי הצעירים והזדמנויות ברשויות המקומיות. שובל פרץ, האחראית על מערך ההכוון וניהול קהילת הבוגרים, מובילה את התהליך במסירות ובמקצועיות תוך חיבור המשתתפים למוסדות הלימוד השותפים ולמנטורים מהתעשייה.
התוכנית בתקופת המלחמה
בעקבות המלחמה, ביצענו התאמות מיוחדות לתוכנית ופתחנו את שעריה גם למפוני העוטף ולמילואימניקים שחזרו מהחזית. כך, קבוצות חדשות נפתחו באשקלון וביקנעם. לא פעם, במהלך ההרצאות, נאלצו המשתתפים בקבוצה הצפונית לעצור בשל אזעקות, אך הדבר לא מנע מהם להמשיך ללמוד ולהתקדם.
יריד הלימודים הארצי
אחד מרגעי השיא של התוכנית היה יריד הלימודים הארצי שהתקיים ב-26 בנובמבר 2024 בחברת Check Point. אל האירוע הגיעו 120 משתתפי התוכנית מכל רחבי הארץ, ונכחו בו גופי הכשרה ואקדמיה מובילים, בהם בית הספר להייטק של Google, אוניברסיטת רייכמן, תוכנית קרן-אור, Developer's Institute, אוניברסיטת בר-אילן, אוניברסיטת תל-אביב, מכללת הדסה, חברת קוואליטסט ורבים נוספים. במהלך היריד, נחשפו המשתתפים למסלולי הלימוד ולתוכניות המלגות עבור יוצאי אתיופיה, לצד הרצאת העצמה ייחודית בהובלת דסש טהיי-מלס מתוכנית "הולכות בתלם".
פיילוט חדשני בשיתוף עיריית ראשון-לציון
לאחר ארבעה מחזורים כלל-ארציים, יצאנו לפיילוט חדשני בראשון לציון בסיוע עיריית העיר, אשר סבסדה חצי מעלות התוכנית. המחזור הותאם באופן ייחודי: הוא קוצר בשבועיים ורמת הליווי המקצועי עלתה משמעותית. 100% מהמשתתפים סיימו את התוכנית בהצלחה. אנשי צוות מובילים כללו את אשר זרו כמנהל הקבוצה, ישראל מנגיסטו כמרצה הראשי, לוי ווסה - בוגר תוכנית קודמת שתרגל את המשתתפים, ושובל פרץ שהובילה את שלב ההכוונה המקצועית. הטקס המרגש הסתיים בטקס בציעת הדאבו המסורתי על ידי טקלה מקונן, מנכ"ל העמותה.
קהילת הבוגרים והמנטורים
כיום מונה קהילת הבוגרים של In-Tech כ-450 בוגרים, אליהם הצטרף המחזור החמישי בשיתוף עיריית ראשון לציון. לא פחות מ-68% מבוגרי שלושת המחזורים הראשונים נרשמו ללימודי הייטק; מקרב בוגרי המחזור הרביעי, שהסתיים ממש לאחרונה, נרשמנו כבר 40% ללימודים, כאשר הנתונים ממשיכים להתעדכן. 34 מבוגרי התוכנית סיימו את הלימודים וכעת נמצאים בשלבי חיפוש עבודה. שמונה מהם כבר התקבלו למשרות ראשונות או לתוכניות התמחות בהייטק, ומספר זה צפוי לעלות בחודשים הקרובים.
מערך המנטורינג והליווי התרחב וכולל מספר פרויקטים ייעודיים:
- מנטורינג אישי למשתתפים המחפשים את תחום ההתמקצעות שלהם.
- תוכנית "StartLine" בשיתוף עמותת "עמית לדרך" למשתתפים שנמצאים במסלול לימודים.
- תוכנית מנטורינג למציאת עבודה עבור בוגרים שסיימו את לימודיהם.
בנוסף, חיברנו את הבוגרים לתוכנית "אנגלית ביחד" של עמותת Skilled Volunteers for Israel, המספקת חיזוק מיומנויות אנגלית. שיתוף פעולה נוסף עםMentMe מספק מנטורינג ממוקד לבוגרים הנמצאים בתהליך חיפוש עבודה.
תוכנית In-Tech ממשיכה להשפיע ואנו גאים לראות את הבוגרים שלנו משתלבים בהצלחה בעולם ההייטק!
השתלבות מוצלחת בתעשייה
למרות ההאטה במשק על רקע המלחמה, ממשיכים בוגרינו להשתלב בהצלחה בתעשיית ההייטק. נתוני ההשמה מהקורסים האחרונים שלנו מדברים בעד עצמם:
נתונים אלו משקפים לא רק את רמת ההכשרה הגבוהה, אלא גם את הביקוש הגובר לבוגרי טק-קריירה בתעשייה. אנו גאים בבוגרינו הממשיכים לפרוץ גבולות ולמצב את עצמם כשחקנים משמעותיים בעולם ההייטק!
חיים מלקמו-ממניה מנהל את קשרי המעסיקים וההשמות בטק-קריירה. חיים בעל תואר ראשון במשפטים ומביא עמו ניסיון מקצועי רחב מעבודתו בארגונים חברתיים ובהיי טק. בתפקידו האחרון, חיים היה ראש צוות בחברת סטארט-אפ ומשם הצטרף לצוות In-Tech שלנו. היום חיים מהווה חלק מרכזי בפיתוח שותפויות עם חברות הייטק ובהובלת ההשמות המוצלחות של בוגרי הקורסים שלנו.

תוכנית ההתמחות "הזנק להייטק"
תוכנית ההתמחות החדשה של טק-קריירה, אשר זכתה במכרז "הזנק להייטק – תוכניות להכשרה מעשית" של רשות החדשנות, מעניקה לבוגרי מקצועות טכנולוגיים התנסות מעשית של חצי שנה בחברות הייטק מובילות. התוכנית מנוהלת על ידי מוריה זלקה, ומטרתה לצמצם את פערי הכניסה לשוק התעסוקה עבור בוגרים בתחומים מבוקשים כגון פיתוח Full Stack, ניתוח נתונים, אבטחת סייבר, אוטומציה וכן DevOps.
מוריה, בעלת תואר ראשון בלימודי אפריקה ומגדר ולימודי משפטים עם התמחות בבית המשפט העליון, מביאה עמה שילוב ייחודי של ידע וניסיון מעולמות החברה והמשפט. מוריה החלה את מעורבותה בעשייה חברתית מגוונת במהלך לימודיה ומחוייבת לערכים של צדק חברתי, גיוון ורב-תרבותיות אשר מובילים אותה בעשייתה המקצועית. מוריה מאמינה כי ערכים אלו מהווים בסיס לחוסן ולהתפתחות החברה הישראלית ומקדמת אותם בעשייתה בטק-קריירה.
תכנית ההתמחות של טק-קריירה מסייעת למשתתפים לרכוש ניסיון מקצועי משמעותי, לצד מיומנויות מעשיות החיוניות להשתלבות בעולם ההייטק. המשתתפים בתוכנית כוללים הן בוגרי טק-קריירה והן בוגרים שסיימו לימודים אקדמיים בתחום הטכנולוגי. במהלך ההתמחות, מספקת טק-קריירה למתמחים מעטפת תמיכה מלאה הכוללת ליווי אישי, סדנאות מקצועיות, פעילויות העשרה, הכשרה במיומנויות רכות ושיתוף פעולה בין עמיתים. מטרת הליווי היא להבטיח שהמשתתפים יהיו מוכנים בצורה מיטבית להשתלבות בעבודה במגזר הטכנולוגי בישראל. בין השותפים הטכנולוגיים המלווים את התוכנית נמנות חברות מובילות כגון Productive, Wix, Check Point, BioCatch, iMD-soft, Sony ,BigID, Folio וכן Taboola.
כיום, משתתפים 30 מתמחים בשני המחזורים הראשונים של התוכנית, וההכנות לקראת המחזור הבא נמצאות בעיצומן. 10 מהמתמחים כבר קיבלו חוזי עבודה! תכנית "הזנק להייטק" מהווה מקפצה משמעותית לקריירה עבור בוגריה. אנו ממשיכים להרחיב את שיתופי הפעולה עם התעשייה כדי להבטיח לכל מתמחה השתלבות מיטיבה בשוק העבודה.